Το ταξί διατίθεται για τουριστικές ξεναγήσεις και εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους: αρχαιολογικό μουσείο Βόλου, Δελφοί, Διμήνι, Σέσκλο. 

 

Διμήνι

Σε απόσταση 5,3 μόλις χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου, βρίσκεται το Διμήνι. Ο νεολιθικός οικισμός του Διμηνίου κατοικήθηκε από το τέλος της Χαλκοκρατίας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως εκτός από τα ερείπια κατοικιών, πολλά σκεύη, λίθινα και οστέινα εργαλεία καθημερινής χρήσης, άφθονη κεραμική καθώς επίσης ειδώλια και κοσμήματα. Όλα αυτά προδίδουν την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Παρόλα αυτά λίγο πριν το τέλος της 5ης χιλιετίας η περιοχή ερημώνεται από κάποια καταστροφή, ίσως πυρκαγιά, για περισσότερο από 500 χρόνια και κατοικείται ξανά στην Νεότερη Νεολιθική Εποχή (4η χιλιετία) σε περιορισμένη έκταση και πάνω στο λόφο. Η πόλη αυτή, σύμφωνα με νεότερες απόψεις, ταυτίζεται με την μυκηναϊκή Ιωλκό.

Σέσκλο

Το Σέσκλο κατοικήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της 7ης χιλιετίας. Στη μέση Νεολιθική εποχή (5η χιλιετία) ο οικισμός αποκτά μια μεγάλη, πρωτοφανή, έκταση. Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως τα ερείπια ενός ανακτόρου και ενός παλαιόκαστρου. Η περίοδος αυτή ταυτίζεται με το γνωστό "πολιτισμό του Σέσκλου" και χαρακτηρίζεται από την αύξηση της κεραμικής και από τη βελτίωση της τεχνικής ψησίματος των κεραμικών. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη χρήση των λίθινων εργαλείων και η αφθονότερη χρήση οψιανού που προέρχεται από τη Μήλο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας. Κτίσθηκε το 1909 και μέχρι σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Το Μουσείο φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από την παλαιολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Η έκθεση αναπτύσσεται σε οκτώ αίθουσες στο ισόγειο του παλιού και νέου κτηρίου και περιλαμβάνει ευρήματα από τις αρχαιολογικές έρευνες που άρχισαν στη Θεσσαλία στις αρχές του 20ου αιώνα και συνεχίζονται έως σήμερα. Ενημερωτικά κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες εμπλουτίζουν την έκθεση επιτρέποντας στο μη ειδικό κοινό την εμπεριστατωμένη πληροφόρησή του για το είδος και τη χρήση των αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς και για τους αρχαιολογικούς χώρους από τους οποίους τα εκθέματα αυτά προήλθαν.

Δελφοί

Χτισμένη στην πλαγιά του δυτικού Παρνασσού σε υψόμετρο 550μ. Επίκεντρο παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μαγευτική η θέα αυτής της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως ένας τόπος πραγματικής θετικής ενέργειας. Το υπέροχο κλίμα της και η άρτια σύνδεσή της με όλα τα σημαντικά αστικά κέντρα της Ελλάδας την καθιστούν έναν πραγματικό «Ομφαλό της Γης».

Σώζονται ερείπια του ναού του Απόλλωνα, ίχνη της Ιεράς Οδού και ερείπια των «θησαυρών» των διαφόρων πόλεων. Οι θησαυροί ήταν κτίρια που φύλαγαν οι πόλεις τα αναθήματά τους. Ο θησαυρός των Αθηναίων βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στον ίδιο χώρο η Κρήνη της Κασταλίας Πηγής, τα ερείπια του Γυμνασίου και τα ερείπια της Προναίας Αθηνάς, ένα από τα πιο σημαντικά ιερά των Δελφών.

Το Μουσείο, στο οποίο στεγάζονται τα ευρήματα των ανασκαφών του δελφικού χώρου, αποτελείται από δώδεκα αίθουσες. Περιέχει αντικείμενα (κεραμικά, ειδώλια, γλυπτά, χάλκινα όπλα, εργαλεία, επιγραφές, αναθήματα κ.ά.) από τους Προϊστορικούς ως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους.